Economia 26/07/2018

Naturgy perd 3.281 milions d'euros després de la depreciació d'actius

El president de Naturgy, Francisco Reynés, ja va pronosticar aquests resultats el mes passat

Ara
1 min
Francisco Reynés, president executiu de Naturgy, la Catalana de Gas que esdevé més global / NATURGY

BarcelonaGas Natural, recentment batejada amb el nom de Naturgy, va registrar unes pèrdues de 3.281 milions d'euros durant el primer semestre d'aquest any, una xifra allunyada dels 550 milions d'euros de beneficis que la companyia va registrar durant el mateix període de l'any passat.

El grup presidit per Francisco Reynés ha obtingut aquests resultats després que el mes passat anunciés a Londres que havia depreciat actius per valor de 4.900 milions d'euros. De fet, el mateix Reynés ja va pronosticar que l'empresa entraria en pèrdues aquest 2018 i preveu que aquesta operació comptable tingui efectes beneficiosos en borsa al llarg de l'any 2019.

No obstant això, Reynés va comprometre's a incrementar els dividends pels seus accionistes. En la mateixa compareixença de Londres, el president de Naturgy va assegurar que repartirà prop de 9.000 milions d'euros entre el 2018 i el 2022.

Entre les operacions que la companyia ha dut a terme durant aquest primer semestre, destaca l'adquisició de dos projectes fotovoltaics al Brasil, que suposa una inversió de 95 milions d'euros. En total, Naturgy va destinar 1.145 milions d'euros a inversions materials i intangibles.

stats