Economia 08/04/2015

La fàbrica de Nissan a Barcelona produirà per a Mercedes i Renault

La nova 'pickup' es farà per a les tres marques i l'empresa preveu fabricar-ne unes 120.000 unitats anuals

Ara
1 min
La fàbrica de Nissan a Barcelona, on hi treballen prop de 3.000 persones.

BarcelonaEl projecte de la nova 'pickup' que Nissan fabricarà a Barcelona guanya volada. El fabricant nipó ha arribat a un acord per produir el model també per a Renault –amb qui la marca té una aliança a nivell global– i per al grup alemany Daimler, fabricant de Mercedes-Benz. Així, el vehicle que sortirà de la Zona Franca es comercialitzarà per a les tres marques, una solució que pot ampliar les expectatives de producció situades ara a l'entorn de les 120.000 unitats anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les tres companyies automobilístiques han segellat el pacte, tot i que no s'ha fet pública encara la data d'inici de la producció. Se sap, però, que els models que surtin de Barcelona es dirigiran al mercat europeu, a Sud-àfrica i fins i tot a Austràlia. La 'pickup' també es produirà a l'Argentina en una planta de Renault.

El president i conseller delegat de Renault-Nissan, Carlos Goshn, va defensar aquest dimarts la cooperació amb Daimler per compartir costos d'inversió en el cas de la planta argentina i per "optimitzar la capacitat de producció de la planta de Barcelona i reforçar la competitivitat en un segment important".

En aquest cas, el model que es fabricarà per a Mercedes compartirà arquitectura –i pes– amb la 'pickup' NP300 que farà Nissan, però serà un model desenvolupat pel grup alemany Daimler.

La solució de fabricar per a diverses marques no és nova a la planta catalana, on fins l'any passat es feia el model de furgoneta X-83 que després es venia com a Nissan Primastar, Renault Trafic i Opel Vivaro en una aliança similar de fabricants per compartir costos.

stats