Economia 26/06/2019

Oakley Capital substitueix Unit4 com a soci de referència d’Ekon

El canvi de soci permetrà a la companyia iniciar un pla estratègic amb el qual preveu duplicar la seva facturació actual, de 20 milions d’euros

Xavier Grau
2 min
Oakley Capital substitueix Unit4 com a soci de referència d’Ekon

L’antic Centre de Càlcul de Sabadell (CCS), que des del 2006 era propietat de la multinacional Unit4, ha canviat de soci de referència. Aquesta setmana s’ha segellat l’entrada de la gestora de fons d’inversió d’Oakley Capital, que hi ha invertit una quantitat que l’empresa no vol revelar però que segons algunes fonts es mouria entre 20 i 50 milions d’euros. A més, també en són socis alguns directius que han participat en una operació de management buy out (quan els directius compren les accions). La companyia, que desenvolupa solucions ERP de gestió integral, ha canviat de nom i ha adoptat el del seu principal producte, el programa Ekon, al qual ha afegit Cloud Computing Solutions, de manera que l’abreviació, Ekon CCS, recorda el nom original de l’empresa, CCS.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El canvi de soci permetrà a la companyia iniciar un pla estratègic amb el qual preveu duplicar la seva facturació actual, de 20 milions d’euros, en tres o quatre anys. Per al creixement, l’empresa, amb una plantilla de 180 persones, contractarà entre 50 i 60 professionals qualificats, segons explica el conseller delegat, Juan Antonio Fernández, que destaca que seran contractes indefinits.

Oakley Capital és un banc d’inversió especialitzat en la compra d’empreses amb gran capacitat de creixement. Ekon CCS està especialitzada en les eines de gestió empresarial (ERP) per a pimes, un mercat on s’espera un creixement important, ja que a Espanya hi ha 2.000 pimes (empreses d’entre 10 i 250 treballadors) que anualment preveuen canviar d’ERP. Ekon CCS és la quarta empresa del sector a Espanya, per darrere de multinacionals com Microsoft o SAP, però la primera empresa del sector amb seu a l’Estat. L’empresa va néixer impulsada per Caixa Sabadell i va ser la primera que va tenir una xarxa de teleprocés a Espanya i una gran capacitat de processament, fins al punt que va gestionar les dades de les primeres eleccions democràtiques a l’Estat.

Objectius diferents

Si Unit4 ha marxat del seu capital és, en part, perquè té uns altres objectius. Unit4 busca com a clients grans companyies, mentre que Ekon prefereix les petites empreses. És això el que explica la venda de la participació de Unit4, perquè Ekon CCS té una rendibilitat important, segons Fernández.

stats