Economia 17/06/2015

La paperera Miquel y Costas es proposa comprar alguna empresa del sector

La companyia catalana es proposa invertir 60 milions d'euros fins al 2018 per millorar les plantes i diversificar l'activitat

Elena Freixa
2 min
El president de Miquel y Costas, Jorge Mercader, i el seu fill i director general, Jordi Mercader Barata. PERE TORDERA

BarcelonaEl grup català Miquel y Costas, un dels líders mundials del paper de tabac i per a usos industrials com l'alimentació, explora el mercat per comprar alguna empresa i continuar així el seu creixement els propers anys. Ho ha explicat el seu president, Jorge Mercader, que ha dit que l'adquisició ha de servir per avançar al segment dels papers especials per a la indústria i no per créixer a la branca del paper per a cigarretes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Comprarem alguna empresa que pugui contribuir a l'objectiu de créixer en valor i això vol temps", ha afegit l'empresari. Tindran en compte que sigui una companyia amb un bon equip directiu i on l'expertesa de Miquel y Costas sigui complementària.

Miquel y Costas és coneguda històricament per la fabricació de paper per a tabac, que ven sota la marca Smoking, però els darrers anys ha engegat una diversificació cap a papers industrials que van des del paper per a magdalenes, per a filtres de cafè i càpsul·les o bossetes de tè.

El negoci del paper per a tabac pesa encara el 70% sobre les vendes totals i el 52% pel que fa al volum de producció. La resta, se'l reparteixen els papers per a la indústria i per a les arts gràfiques.

Una pas essencial en la diversificació ha estat la posada en marxa a principis del 2015 d'una nova planta de producció a La Pobla de Claramunt, Terranova Papers. "La planta funciona al 60% de la capacitat i amb el quart torn al setembre passarà a fer-ho a un 80%", ha explicat el director de l'empresa.

La inversió de 45 milions en les instal·lacions ha suposat un esforç important que explica la caiguda dels guanys de l'empresa cotitzada l'any passat. El benefici net va caure prop d'un 9% fins als 24,6 milions d'euros. Els ingressos van créixer un 6,6% i es van fregar els 203 milions.

stats