Economia 06/08/2014

El patriarca de la família Carceller reconeix una participació del 10,5% a Damm

Demetrio Carceller Coll ha aflorat una informació que havia de notificar fa 16 anys. Les accions estan valorades en prop d'1,5 milions

Europa Press
2 min
El president del grup Damm, Demetrio Carceller Arce, en una imatge d'arxiu del 20 de maig del 2013 / EFE

BarcelonaL'empresari i patriarca de la família Carceller, Demetrio Carceller Coll, ha reconegut una participació del 10,5% a la cervesera Damm, valorada en prop de 1,5 milions d'euros, en funció dels actuals preus de mercat, segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pare de l'actual president de la cervesera catalana Demetrio Carceller Arce ha aflorat aquesta participació, equivalent a un paquet de 328.777 accions, setze anys després que tingués l'obligació de notificar-la, ja que la data en què es va originar aquesta obligació data del 27 d'abril de 1998.

Ha regularitzat una participació inicial del 5,1% que tenia en el seu poder des de l'any 1995, representativa de 160.108 accions, i que, tres anys després va elevar fins al 10,5% que reconeix també ara davant la CNMV.

Actualment, Disa Corporació Petrolífera, vinculada a la família Carceller, és el primer accionista de referència de la cervesera Damm, amb un 27,931%, seguida del grup d'alimentació alemany Dr.Oetker (25,016%) i de Seegrund, amb un 13,948% del capital.

La família Carceller en el seu conjunt té una participació del 42% en Damm després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) destapés que la signatura Seegrund, tercer accionista de referència, està participada per Japan Investments, societat amb seu a Xipre i propietat de Carceller Coll.

Així, la suma dels paquets accionarials de Disa (27,93%), Seegrund (13,95%) i Demetrio Carceller Arce (0,687%) totalitza el 42% que posseeix la família Carceller a Damm.

Davant aquesta situació, es podria considerar que en haver superat una participació de control del 30% en una companyia cotitzada, els Carceller estarien obligats a llançar una oferta pública d'adquisició (OPA) obligatòria sobre Damm.

Alguns juristes creuen que és probable que la CNMV obligui a presentar OPA per ser accionistes vinculats, però altres experts creuen que no hi ha obligació pel fet que hi hagi llaços familiars.

stats