Patronals
Economia Patronals 06/02/2023

L'exconseller Carles Mundó fitxa per Foment del Treball

L'antic responsable de Justícia i militant d'ERC s'incorpora com a nou conseller de presidència a la patronal de Sánchez Llibre, un càrrec no remunerat

2 min
L’exconseller de Justícia Carles Mundó.

BarcelonaCarles Mundó va abandonar la política el gener del 2018. Just després de sortir de la presó sota fiança el mes de desembre del 2017, per la seva implicació en el procés i l'organització del referèndum de l'1-O, va renunciar a l'acta de diputat -tot i que no a la seva vinculació amb el partit- "per motius personals" i va tornar a exercir d'advocat. Ara, cinc anys més tard, ha fitxat com a nou conseller de presidència per a la patronal Foment del Treball, liderada per l'exdirigent d'Unió Josep Sánchez Llibre. És un càrrec no remunerat i que tampoc és exclusiu, i es basa en assessorar la patronal amb propostes concretes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La decisió de la junta directiva de Foment de fitxar Mundó arriba tres mesos després que la mateixa patronal anunciés la incorporació, en el mateix rol, de l'exdirigent de Junts Elsa Artadi. D'aquesta manera, Foment comptarà ara amb onze consellers de presidència, entre els quals hi ha Marta Angerri, Valeriano Gómez, Josep Maria Guinart, Toni Isac, Enrique Lacalle, Vicente Martínez-Pujalte, Laura Pellisé, Àlex Sáez, Manel J. Silva, Elsa Artadi i Carles Mundó.

Carrera professional

Nascut a Vic el 1976, Carles Mundó és llicenciat en dret a la Universitat Pompeu Fabra i màster en dret urbanístic. Entre el 2003 i el 2006 va ser cap de gabinet del departament d'Educació i entre el 2006 i el 2008, del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. També va ser president de l'Agència Catalana de Notícies.

En el món polític, Mundó va debutar en l'àmbit municipal com a regidor d'ERC a l'Ajuntament de Gurb (Osona), entre el 1999 i el 2015, assumint les regidories de Cultura, Habitatge i Ensenyament. El 2016 va ser nomenat conseller de Justícia de la Generalitat, durant el mandat de Carles Puigdemont. A les eleccions al Parlament de Catalunya del 2017 va ser elegit diputat per Esquerra Republicana de Catalunya, tot i que al principi del 2018 va renunciar a l'acta per "motius personals". 

Actualment és membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, l'òrgan consultiu del Govern amb la funció principal de controlar preventivament la legalitat tant de l'administració de la Generalitat com de les administracions locals. Alhora, és advocat i soci al bufet Vallbé i membre del consell editorial de l'ARA.

stats