Xavier Panés Sancho
14/09/2023

Un vot per la millor governança a les Cambres de Comerç

2 min
Edifici de la Llotja de Mar, seu històrica de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Crec que molts podeu estar d'acord amb mi quan dic que l'associacionisme ha fet gran aquest país. Qui participa en la vida associativa, sigui en l'àmbit cultural, esportiu, social o empresarial, com és el meu cas, pot reconèixer la importància de la societat civil en qualsevol comunitat, local o global. Aquestes organitzacions són crucials per construir el bé comú i han jugat un paper fonamental com a contrapart i complement de l'acció dels governants al llarg de la història.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mantenir viva una iniciativa social i voluntària durant molts anys és un desafiament i això implica mantenir un enfocament constant en el propòsit del col·lectiu. Però també és fonamental que les persones que formen part d'aquestes organitzacions comparteixin un projecte sòlid, uns mateixos valors, i mantinguin una actitud positiva i sempre constructiva. Aquesta és la base per generar canvis positius a la societat. Els canvis no poden ser perquè sí, per mera oposició o verbalitzant qualsevol ocurrència populista. La història ha demostrat que el canvi pel canvi és estèril i no produeix resultats tangibles. Cal una proposta clara, una assignació de recursos, un calendari d'execució i uns indicadors definits per aconseguir canvis significatius.

I això em fa pensar en l’actual context d’eleccions camerals, on les empreses estem interpel·lades a votar. Les Cambres han tingut un impacte significatiu en el desenvolupament econòmic i social de les regions i la seva relació amb les patronals ha estat, fins al moment, de cooperació i col·laboració per optimitzar recursos i evitar la duplicació d'activitats. És essencial que en aquestes eleccions els autònoms, microempreses, pimes i grans empreses triïn un programa i un equip que representin adequadament els seus interessos.

Sigui quin sigui el resultat de les eleccions, és crucial que les Cambres comptin amb gestors qualificats i que les candidatures representin adequadament la diversitat empresarial, des dels autònoms fins a les grans empreses. Els projectes proposats han de ser concrets, professionalment ben definits i centrats en el creixement sostenible i la creació de valor. Aquest ha de ser el criteri d’elecció. I ara, a votar!

President de Cecot
stats