Finances
Economia 30/08/2022

La plataforma Imagin de CaixaBank arriba als 4 milions d'usuaris

El banc assegura que es registren més de 39 milions d'accessos a l'aplicació en un mes

ARA
2 min
Gonzalo Gortázar, ahir, durant la presentació d’Imagin.

BarcelonaFa temps que els bancs han desplegat tota la seva artilleria per invertir en millorar les seves aplicacions i competir amb les empreses tecnològiques que els volen disputar la partida dels serveis financers digitals. Imagin, la plataforma impulsada per CaixaBank, ha arribat als 4 milions d'usuaris en el seu segon any d'activitat, fet que suposa un creixement del 36% respecte al juny del 2021, segons les dades que ha compartit la mateixa entitat aquest dimarts. El banc assegura que se situa amb diferència com a líder entre els principals neobancs, amb una quota de mercat del 12,9% a Espanya, d'acord amb les dades de l'aplicació d'investigació de mercats Smartme Analytics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CaixaBank també insisteix en què, en el darrer any, dos de cada tres usuaris d'Imagin han accedit a la plataforma més de tres vegades per setmana de mitjana. Com a dada per entendre el volum d'activitat, l'entitat recorda que el juny del 2022 es van arribar a registrar més de 39 milions d'accessos a l'aplicació en un mes i es van realitzar més de 6,7 milions d'operacions a través de Bizum, el servei de transferències de diners des del mòbil.

D’acord amb les dades d’imagin, l’edat mitjana dels usuaris de la plataforma és de 25 anys. El 91% dels clients ha realitzat operacions els darrers sis mesos i, d’aquests, més de 840.000 han utilitzat els pagaments mòbils. Aquest últim any, l'entitat ha llançat la targeta MyCard Imagin, que combina una targeta de crèdit i una de dèbit, de manera que permet realitzar reserves en hotels, llogar cotxes i fer canvi de divises gratuït al pagar en moneda estrangera. A més, també ha posat en marxa MyMonz, un servei tipus Fintonic per controlar les despeses i els ingressos en forma de calendari i comparar les finances d'un mes amb els anteriors.

Primer neobanc a l'Estat

D'altra banda, Imagin ha posat un peu en el metavers amb la presentació d'imaginLAND, un espai virtual on pretén organitzar experiències immersives com ara concerts. Segons les estadístiques d'Smartme Analytics, després d'Imagin, el neobanc més utilitzat de l'Estat és Openbank, l'homòleg del Banc Santander, seguir de Revolut, una aplicació nascuda al Regne Unit que permet tant obrir un compte corrent com gestionar targetes i invertir en criptomonedes.

stats