Economia 19/10/2014

La pressió fiscal pujarà a Espanya el 2015

Montoro admet en un document enviat a Brussel·les que els ciutadans tributaran més malgrat l'anunciada rebaixa d'impostos

Europa Press
1 min
La reunió de Fabra, Montoro i empresaris, al novembre

BarcelonaLa pressió fiscal que han de suportar els contribuents a l'Estat pujarà l'any vinent fins al 34,1%, mig punt més que aquest any, malgrat l'anunciada rebaixa de l'IRPF i de l'impost de societats dissenyada pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho reflecteix el govern central en el pla pressupostari del 2015 que ha enviat a Brussel·les, on especifica que les reformes de tots dos impostos suposaran una caiguda d'ingressos de més de 3.800 milions d'euros. L'increment de la pressió fiscal arribarà per la via dels impostos sobre la producció i les importacions i per l'augment de la pressió fiscal als tributs sobre la renda i la riquesa, que pujarà lleugerament fins al 0,33%.

El govern del PP ha fet bandera de la seva intenció d'abaixar impostos i diferents organismes internacionals han advertit en les darreres setmanes de la necessitat de reduir la pressió fiscal sobre els ciutadans per tal que puguin consumir més i escalfar així l'economia.

stats