Economia 04/12/2020

El preu del lloguer repunta en el tercer trimestre i torna a nivells preconfinament

Malgrat aquest increment, encara segueix sent inferior a fa un any

Xavier Grau Del Cerro
2 min
Cartell a la finestra d'un pis en lloguer

BarcelonaEl mercat d'habitatges de lloguer es va normalitzar a Catalunya en el tercer trimestre, després del confinament, i els preus van reprendre la senda a l'alça, malgrat que es mantenen per sota dels que es pagaven en el tercer trimestre del 2019, quan van arribar a màxims, segons les dades de les fiances dipositades a l'Incansòl

Segons les fiances –l'indicador més real sobre els preus del lloguer–, a Catalunya la renda mitjana del lloguer es va situar en el tercer trimestre en 745,43 euros. Aquest preu és un 3,18% superior a la renda mitjana del segon trimestre, que va ser de 722,45 euros, però un 1,31% inferior als 755,39 euros del tercer trimestre de l'any passat.

En el cas de la ciutat de Barcelona, en el tercer trimestre de l'any passat es va assolir el màxim històric en el preu del lloguer, amb una renda mitjana de 1.005,79 euros. En el tercer trimestre d'aquest any, la renda mitjana a la capital catalana ha sigut de 979,42 euros, és a dir, un 2,6% inferior al tercer trimestre de l'any passat. Malgrat aquest descens interanual, la renda mitjana a Barcelona ha augmentat un 3,1% respecte dael segon trimestre, quan el preu de mitjana era de 949,78 euros.

La normalització del mercat del lloguer entre el juny i el setembre, amb la desescalada, no només es reflecteix en aquesta inflexió en els preus, sinó també en els contractes signats. Així, en el segon trimestre a tot Catalunya, en ple confinament, es van signar 21.127contractes d'arrendament, mentre que en el tercer trimestre el nombre de contractes es va enfilar fins als 38.945, segons les dades de l'Agència de l'Habitatge. En el cas de la ciutat de Barcelona, entre el març i el juny es van signar només 5.801 contractes, mentre que entre el juliol i el setembre van ser 11.055, és a dir, el doble.

Districtes de Barcelona

A la ciutat de Barcelona, per districtes, els lloguers més cars en el tercer trimestre eren a Sarrià-Sant Gervasi, amb 1.342 euros de mitjana; les Corts, amb 1.143 euros, i l'Eixample, amb 1.093 euros. A la resta de districtes se situaven per sota del miler d'euros mensuals, amb les rendes més barates a Nou Barris, amb 735 euros de mitjana; Sant Andreu i Horta-Guinardó, amb 811 euros, i Sants-Montjuïc, amb 856 euros.

stats