Economia 30/10/2017

Els preus es moderen a l'octubre pels carburants

L'IPC a Espanya baixa a l'1,6%, dues dècimes menys que al setembre

Ara
1 min
Els preus dels combustibles estiren l’IPC a la baixa, i el turisme i l’habitatge ho fan a l’alça.

BarcelonaL'índex de preus de consum (IPC) es va situar a l'octubre en l'1,6% interanual, dues dècimes per sota de la pujada de preus del setembre, que va ser de l'1,8%, segons l'indicador avançat de l'IPC publicat aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En aquest comportament hi ha influït que els preus dels carburants hagin pujat menys l'octubre d'aquest any que el mateix mes del 2016.

Si es confirma aquesta dada el pròxim 14 de novembre, l'IPC sumaria catorze mesos consecutius en positiu, tot i que amb aquest descens de dues dècimes a l'octubre se situaria en una línia més moderada que al començament de l'any, quan la inflació es va disparar al 3% interanual.

Pel que fa a l'evolució mensual, els preus de consum van pujar un 0,9% a l'octubre respecte al setembre.

Així mateix, l'indicador avançat de l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) -que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona euro- es va situar a l'octubre en l'1,7% interanual, una dècima menys que al setembre. En termes mensuals, aquest indicador va pujar a l'octubre un 0,6%.

stats