Economia 02/03/2012

La prima de risc espanyola puja després de l'anunci de Rajoy

El risc del deute espanyol se situa en 310 punts i s'iguala amb l'italià, que havia baixat molt en les darreres setmanes

Ara
1 min

BARCELONALa prima de risc d'Espanya, el diferencial del bo espanyol a deu anys amb el bo alemany, ha pujat fins als 310 punts, el mateix nivell de la italiana, després que el govern espanyol anunciés el nou objectiu de dèficit per al 2012, del -5,8% del PIB, que incompleix l'objectiu fixat per la Comissió Europea, del 4,4%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El risc del deute espanyol ha arribat a superar l'italià per primera vegada des de l'agost del 2010, però, finalment, els mercats han tancat amb les primes igualades en els 310 punts.

El fet important també és que la prima italiana ha anat baixant en les darreres setmanes, com també l'espanyola, encara que a un ritme superior. Ara el risc del deute dels dos països s'ha igualat, i tant Espanya com Itàlia han resultat beneficiats per la liquiditat del Banc Central Europeu, que ha prestat diners als bancs, i aquests estan comprant deute sobirà. Espanya ha arribat a caure, aquests dies, per sota dels 300 punts, però no aconsegueix mantenir-se.

stats