Economia 03/02/2021

L' Estat titlla d'"acte de propaganda" els projectes per als fons europeus del Govern

El ministeri d'Indústria recorda a la Generalitat que aquests ajuts els gestiona Madrid

1 min
El secretari d'Indústria del govern espanyol, Raúl Blanco, en una imatge del gener passat.

BarcelonaL' endemà que el Govern presentés els seus 27 projectes per optar als fons europeus, l'executiu espanyol ja ha aigualit aquest pla i ha titllat d'electoralista la proposta de la Generalitat. El secretari d'Indústria de l'executiu espanyol, Raúl Blanco, ha etzibat aquest dimecres que fer la presentació dels projectes enmig d'una campanya electoral és "un acte de propaganda" i ha lamentat que el govern català no s'hagi posat en contacte prèviament amb el ministeri d'Indústria per abordar aquesta qüestió ni hagi fet un "acompanyament institucional" a les empreses interessades.

Blanco també ha recordat que els fons estan gestionats pel ministeri i oberts a les empreses. "El que ens serveix és que una comunitat autònoma digui quines prioritats té, però això d'ahir no marca prioritats", ha afegit. Tot i així, Blanco ha assegurat que des del govern central estudiaran la proposta.

El secretari general del departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Albert Castellanos, ha replicat via Twitter a Blanco i ha assegurat que el repte que afronta Catalunya amb els fons europeus, anomenats Next Generation EU, "no admet electoralismes ni sectarismes de cap tipus".

stats