Economia 16/06/2016

Puigdemont: "A Madrid hi ha més fuita d'empreses que a Catalunya"

El president de la Generalitat titlla d'"infundis" les teories que parlen de deslocalització empresarial a causa del procés

Júlia Manresa
2 min
Carles Puigdemont ha presidit la presentació de la memòria econòmica de Catalunya.

BarcelonaLa fuita d'empreses de Catalunya a Madrid continua servint d'arma a uns i altres a l'hora de legitimar o deslegitimar el procés. Aquest dijous, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tornat a desmentir la patronal Foment del Treball quan ha etzibat que "A Madrid hi ha més fuita d'empreses que a Catalunya". En el discurs de cloenda de la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya de la Cambra de Comerç, Puigdemont ha titllat "d'infundis" aquells arguments que alerten de la deslocalització i la pèrdua d'inversions a causa del procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per demostrar-ho, el president ha posat sobre la taula les dades de la memòria presentada aquest dijous, obtinguda a partir de la informació oficial de l'Institut Nacional d'Estadística i del Banc d'Espanya. Segons aquestes xifres, l'any 2015 Catalunya va perdre 815 societats mercantils, un 0,32% del total del teixit empresarial català, mentre que Madrid en va perdre 1.035, un 0,5% del total. "Així, doncs, en termes absoluts i percentuals, hi va haver més fuita d'empreses a Madrid que a Catalunya", ha conclòs.

Les xifres tomben la teoria de la fuita d'empreses pel procés

Puigdemont ha tornat, doncs, a interpel·lar directament la patronal Foment del Treball, que aquesta setmana va alertar que el procés atura les inversions i provoca la deslocalització d'empreses. El Govern ja havia desmentit Gay de Montellà, president de la patronal, quan el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va presumir d'interès inversor en afirmar que la Generalitat ja té 220 possibles inversions sobre la taula. En aquest sentit, el president del Govern ha qualificat de "volguda lleugeresa i manca de rigor" en aquells que afirmen que parlen de "temor en les inversions empresarials estrangeres".

stats