Economia 07/11/2016

La química Ercros gairebé quintuplica el seu benefici, fins als 27 milions

La companyia destaca que els resultats són conseqüència de la seva estratègia de reestructuració

Agències
2 min
El president d'Ercros, Antoni Zabalza, a la seu de la companyia a Barcelona.

MadridLa química catalana Ercros va registrar un benefici de 27,2 milions d'euros durant els primers nou mesos de l'any, fet que suposa multiplicar per 4,6 vegades el resultat del mateix període del 2015, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

La firma ha destacat que aquest benefici, que multiplica en 3,8 vegades els guanys totals del 2015, confirma la tendència a l'alça de l'empresa. La companyia ha destacat que els resultats són conseqüència de la conjuntura favorable, així com de l'estratègia de reestructuració que ha aplicat en els últims anys.

El gener passat la química catalana va anunciar que acomiadarà fins a 200 treballadors pel tancament de Covestro, –l'antiga Bayer de Tarragona– que era el principal client de la seva planta de producció de clor a Flix. A més, la companyia ha posat en marxa un pla d'inversions ambiciós que pujarà a 54 milions d'euros fins al 2020, en gran part, provocat per la prohibició a Europa a partir del desembre del 2017 de la utilització de l'electròlisi de mercuri per produir clor.

Entre gener i setembre, Ercros va facturar un total de 430 milions d'euros, un 1,6% menys que en el mateix període de l'any passat, a causa de l'efecte de traslladar al preu dels seus productes finals la caiguda del metall, fet que ha retallat en un 13,5% les vendes de la Divisió de Química Intermèdia.

D'altra banda, les seves altres dues divisions –derivats del Clor i farmàcia– han augmentat la facturació en un 3,5% i un 9,1%, respectivament. El resultat brut d'explotació (ebitda) dels primers nou mesos de l'any es va situar en 46,9 milions d'euros, un augment del 88% respecte dels resultats del 2015. Així doncs, el marge de l'ebitda sobre les vendes ha passat d'un 5,7% a un 10,9% aquest any.

stats