Economia 30/07/2014

La química Ercros deixa enrere les pèrdues i guanya 2,3 milions el primer semestre

La companyia catalana millora el marge de les vendes i treu profit de la reducció de costos que va suposar l'ERO

Efe
1 min
La Generalitat demana a Ercros que no acomiadi 156 treballadors de Flix

BarcelonaLa companyia química catalana Ercros va guanyar 2,36 milions d'euros fins al juny, davant les pèrdues de 3,70 milions que va registrar en el mateix període de l'any passat.

La química va millorar els seus resultats per la "clara millora de marges" registrada, per la reducció de costos que va aconseguir en aplicar l'ERO i perquè va obtenir una plusvàlua d'1,2 milions en vendre, l'abril d'aquest any, la filial Fosfatos de Cartagena i el fons de comerç associat a la comercialització de fosfats per a alimentació animal a Timab Ibèrica.

Sobre la xifra de negoci, Ercros va sumar uns ingressos de 313,53 milions fins al juny, un 5,6% menys, per la caiguda del preu d'alguns productes finals i per l'eliminació de produccions no rendibles prevista en el pla de reestructuració del 2013.

D'altra banda, amb vista a la resta del 2014, Ercros confia poder consolidar la millora de rendibilitat de la companyia gràcies a factors com l'augment del preu de la insípida.

També Ercros, amb un deute financer net que suma 127,8 milions d'euros, ha arribat a un acord amb les entitats financeres creditores de la companyia, signants del contracte de facturatge amb recurs sindicat, per ampliar el venciment del contracte fins al 22 de setembre del 2014, data en què confia culminar el procés de negociació per a la renovació d'aquest instrument financer.

stats