Economia 18/08/2015

El ritme de contractació afluixarà amb el final de l'estiu

L'hostaleria i el comerç han estat els motors de l'increment de treballadors durant els últims mesos gràcies al turisme

Europa Press
1 min
Un cambrer serveix dinars en un restaurant del centre de Platja d'Aro, al Baix Empordà.

BarcelonaLa patronal de les empreses de treball temporal Asempleo avisa que la taxa interanual de creixement de l'ocupació s'alentirà des del 3,4% del juliol al 2,8% a l'octubre, un cop finalitzi l'època d'estiu i freni la contractació en sectors com l'hostaleria i el comerç.

L'informe calcula que el nombre total d'ocupats arribarà als 18,1 milions de persones a Espanya. A més, la probabilitat de trobar una feina estant aturat s'ha elevat fins al 16,2%, la més alta en un segon trimestre des del 2011.

Asempleo indica que la població activa amb prou feines va créixer un 0,2% en el segon trimestre de l'any. Això és degut a una creació d'ocupació per sota del previst, la qual cosa també fa que l'efecte crida sigui menor de cara a les persones desanimades que no tenen feina i han deixat de buscar-la activament.

L'informe matisa les estadístiques que indiquen que els espanyols treballen més que la mitjana europea. Explica que la raó d'aquesta conclusió és que a Espanya hi ha una menor taxa de parcialitat, del 16,2%, enfront de la mitjana europea del 19,8%.

Així, si es comparessin jornades laborals homogènies, el nombre d'hores treballades serien idèntiques a Espanya i a la UE-28. "Per tant, no és que les jornades laborals espanyoles siguin més llargues, sinó que la composició de la massa treballadora orientada cap a la jornada completa ens deixa un còmput global d'hores treballades més gran que el conjunt europeu", afegeix Asempleo.

Altres de les qüestions que planteja la patronal sobre això és que els països europeus on menys hores es treballa són aquells en què s'obté una major productivitat.

stats