Economia 03/05/2012

Rodrigo Rato: "No es tracta de fusionar, s'han de reduir oficines"

El president de Bankia destaca l'esforç del sector espanyol, que ha passat de 60 entitats a l'estiu del 2010 a les 20 actuals

Toni Garganté
1 min
Mariano Rajoy i Rodrigo Rato, a les jornades de Bankia / EFE

BarcelonaEl president de Bankia, Rodrigo Rato, ha destacat en una conferència pronunciada a l'escola de negocis Esade el treball fet per caixes i bancs els darrers anys en la reestructuració del sector. Rato ha advertit però, que la reordenació, que ha permès passar de 60 entitats fa dos anys a només 20, no s'acaba en fusionar entitats, sinó que "s'ha de reduir capacitat", és a dir, tancar oficines. En aquest sentit, el màxim responsable de Bankia ha assegurat que l'entitat fruït de la integració de set caixes ja ha fet els deures "assumint el 25% de l'ajust de capacitat de tot el sector". Bankia compta amb una xarxa de 3.200 sucursals.

Rodrigo Rato, que no s'ha definit sobre la idea del govern de crear un banc dolent que agrupi els actius immobiliaris tòxics, ha remarcat que les provisions ja estan fetes i que el sector immobiliari ha fet bona part de la feina, perquè ha aprovisionat un total de 166.000 milions en sanejaments, l'equivalent del 15% del PIB espanyol.

stats