Economia 06/09/2019

Ryanair afronta la seva tercera jornada de vaga sense vols cancel·lats

Els tripulants de cabina denuncien pressions de l'aerolínia per minimitzar les aturades

Europa Press
1 min
Dos passatgers esperen a ser embarcats a l’aeroport de Barcelona en un avió de Ryanair.

BarcelonaRyanair s'enfronta aquest divendres a la tercera de les deu jornades de vaga convocades pels sindicats USO i Sitcpla per als tripulants de cabina (TCP) de l'aerolínia contra el tancament al gener de les bases de Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona. A diferència de les dues jornades anteriors, quan va anunciar la cancel·lació de sis i vuit vols, la companyia no ha cancel·lat prèviament cap vol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per a la vaga –convocada per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre–, el ministeri de Foment ha fixat uns serveis mínims amb els quals Ryanair està obligada a garantir el 100% dels vols a les illes, el 60% dels peninsulars i internacionals amb un desplaçament igual o superior a cinc hores i el 35% dels vols peninsulars amb trajectes alternatius inferiors a cinc hores.

Els sindicats han catalogat aquests serveis mínims d'"abusius" i han criticat que el Govern es "posi de perfil", motiu pel qual aquest divendres han convocat els treballadors de Ryanair protestar davant del ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

La setmana passada Ryanair va assenyalar que la vaga és "sense sentit" perquè el tancament de les bases és "irreversible" i va justificar la decisió pel retard en les entregues dels Boeing 737 MAX, fet que ha obligat a tancar aquestes bases "deficitàries".

A més dels tripulants de cabina, el sindicat de pilots Sepla també ha convocat vaga per als comandants durant els dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre. El tancament de les bases afectarà 512 treballadors de Ryanair entre pilots i tripulants de cabina: en concret, 164 persones a Girona, 156 a Tenerife Sud, 110 a Las Palmas i 82 a Lanzarote.

stats