Economia 23/07/2018

Ryanair amenaça d'acomiadar treballadors si es mantenen les vagues a l'aerolínia

El Sepla demandarà la companyia per esbrinar si treballen sota dret laboral espanyol o irlandès

Ara
2 min
Ryanair amenaça amb eliminar llocs de treball si es mantenen les vagues

BarcelonaA només dos dies de la primera jornada de vaga de pilots i tripulants, el conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary, etziba les primeres amenaces. "No podem permetre que els nostres clients es vegin pertorbats per una minsa minoria de pilots", ha assegurat O'Leary aquest dilluns en roda de premsa. Per aquest motiu, l'aerolínia irlandesa adverteix que es podrien reprogramar vols previstos per al pròxim hivern o reduir flota. Fins i tot ha dit que es podrien prendre mesures que impliquessin "pèrdues de llocs de treball" en aquells països on les "vagues innecessàries" estan "danyant la confiança dels clients".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des del sindicat USO han lamentat que, un cop més, Ryanair "torni a fer servir el xantatge en lloc de la negociació" i que prefereixin llançar "missatges amenaçadors" en comptes de "seure a negociar" per arribar a un acord que permetés desconvocar la vaga. Unes aturades previstes per als pròxims dimecres i dijous a Espanya, Portugal, Bèlgica i Itàlia.

Incertesa sobre el dret laboral dels treballadors

I és que, a més a més, a Ryanair se li obre un nou front judicial a Espanya. El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) ha anunciat la seva intenció de demandar l'aerolínia davant l'Audiència Nacional per esbrinar sota quin dret laboral treballen: l'irlandès o l'espanyol. Tot i que la companyia assegura que treballen "sota el dret laboral irlandès", els pilots no ho consideren així i, per aquest motiu, insten la valoració d'un jutge.

De fet, la secció sindical de Ryanair de Sepla pretenia presentar el requeriment mesos enrere, però confiava a poder arribar a un acord amb la companyia. Un objectiu que, finalment, no s'ha aconseguit. Per aquest motiu, i després d'adonar-se que la negociació que oferia l'aerolínia era una mera "estratègia", han decidit tirar endavant amb la demanda.

stats