Economia 30/07/2019

El Sabadell fa el seu mínim en el pitjor dia de l’any a la borsa

El rècord negatiu de la segona entitat catalana va arribar en una jornada en què les males notícies van afectar l’Íbex-35

Albert Martín
2 min
El Sabadell fa el seu mínim en 
 El pitjor dia de l’any a la borsa

La borsa espanyola va viure dimarts el pitjor dia de l’any amb unes pèrdues del 2,48% i amb l’Íbex-35 situant-se per sota del llindar psicològic dels 9.000 punts a causa del temor que genera la possibilitat d’un Brexit dur. A més, aquest dimecres està previst que la Reserva Federal nord-americana anunciï un canvi en els tipus d’interès. En aquest context negatiu, el Banc Sabadell va veure com el preu de les seves accions quedava per sota dels 80 cèntims: al final de la jornada, n’hi havia prou amb 79 cèntims per adquirir un títol de l’entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El banc va presentar divendres els seus millors resultats en dotze anys, amb uns guanys de 532 milions d’euros. Però ni així la seva dinàmica borsària ha canviat. Els analistes coincideixen a dir que l’entitat catalana està pagant el preu de l’ajornament d’una possible pujada de tipus del BCE (comú a tot el sector), però també l’arribada de Boris Johnson al càrrec de primer ministre britànic, cosa que reforça la possibilitat d’un Brexit dur (i afecta sobretot el Sabadell, perquè té al Regne Unit el banc TSB).

Fonts de l’entitat consultades per l’ARA expressaven dimarts tranquil·litat i afirmaven que era “qüestió de temps” que pugés. Segons aquestes fonts, 27 dels 28 analistes de bancs inversió recomanen mantenir o comprar accions del Sabadell. I, a més, aquests mateixos analistes ofereixen un preu objectiu mitjà de l’acció d’1,24 euros.

La dinàmica de la banca

Es dona la circumstància que el Sabadell no és, ni de bon tros, el valor que més ha caigut aquests últims mesos al selectiu espanyol. La paperera Ence ha perdut un 31% del valor des del gener, l’empresa d’aerolínies IAG -també amb molta exposició al Regne Unit- ha caigut un 27% i Bankia i CaixaBank un 26%. El Sabadell ha quedat per sota del 20% en aquest període de temps.

El rècord negatiu de la segona entitat catalana va arribar en una jornada en què les males notícies van afectar l’Íbex-35. La inquietud que genera un Brexit sense acord i la caiguda de la lliura van espantar els inversors, tant els de la borsa espanyola com els del conjunt del continent. Les tensions comercials també castiguen un selectiu en què Siemens Gamesa va perdre fins a un 17%.

stats