Economia 05/02/2014

Sacyr confirma el trencament de negociacions sobre les obres al Canal de Panamà

El consorci d'empreses xifra en 1.600 milions de dòlars el finançament necessari addicional per acabar l'ampliació

Europa Press
2 min
Les obres d'ampliació del canal de Panamà. AFP

BarcelonaLa societat d'empreses Grupos Unidos por el Canal (GUPC), liderat per la constructora espanyola Sacyr, ha manifestat que, tot i la ruptura de les negociacions per part de l'Autoritat del Canal de Panamà (ACP), la seva voluntat és trobar una solució de finançament que permeti acabar el projecte i les obres d'ampliació del canal de Panamà el 2015.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El trencament de les negociacions posa en risc imminent l'expansió del Canal i fins a 10.000 llocs de treball", ha indicat el consorci en un comunicat remès per Sacyr a la Comisssió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A més, el grup d'empreses assenyala que "sense una solució immediata", Panamà i ACP s'enfrontarien a anys de disputa als tribunals nacionals i internacionals sobre el projecte que, segons l'asseguradora Zurich, es podria retardar entre tres i cincs anys si no s'arriba a un acord.

El GUPC ha destacat que ja ha acabat més del 70% del projecte del tercer joc de rescloses i que la seva intenció és "continuar fent esforços per intentar arribar a un acord i permetre que es completi el projecte". Perquè es pugui realitzar, el consorci xifra en 1.600 milions de dòlars −quasi 1.184 milions d'euros− el finançament necessari addicional per acabar les obres.

Tot i això, el grup d'empreses ha recordat que la proposta que li va fer a l'autoritat del Canal passa per compartir el 50% de la càrrega financera necessària per a la finalització del projecte, on aproximadament ambdues parts aportarien 800 milions de dòlars (591,5 milions d'euros).

En el comunicat, el GUPC ha advertit que l'acord entre el consorci i ACP ofereix "l'únic camí per acabar el Canal amb promptitud i eficiència amb el menor impacte sobre els treballadors i les seves famílies". En cas contrari, el GUPC no adverteix únicament dels riscos econòmics, sinó també de la imatge que es donaria: "El fracàs d'un projecte estratègic per a l'economia de Panamà".

stats