Economia 24/07/2017

El jutjat especialitzat tomba les primeres clàusules terra a Barcelona

El Banc Sabadell haurà d'anul·lar el mínim del 3% d'interès imposat a un client

Ara
1 min
Josep Oliu, president de Banc Sabadell / EFE

BarcelonaEl Banc Sabadell haurà d'anul·lar la clàusula terra a un client que el va demandar per condicions abusives de la seva hipoteca, segons informa Efe. És la primera sentència dictada a Barcelona per un dels jutjats creats especialment per resoldre aquest tipus de litigis.

En la seva sentència, la titular del jutjat de primera instància número 50, especialitzat en clàusules terra i altres productes similars, ha estimat la demanda que un client del Banc Sabadell va presentar contra l'entitat financera, per haver-li aplicat una clàusula terra del 3% en les revisions dels tipus d'interès.

L'any passat, el Sabadell va defensar que els seus contractes ja explicitaven el significat de la clàusula terra. L’entitat que presideix Josep Oliu va afirmar que tenia aquesta eventualitat aprovisionada però que l’impacte serà “molt limitat” perquè afecta només 750 clients.

El jutjat condemna el banc a tornar al demandant les quantitats que li va cobrar indegudament per aplicació de la clàusula terra, així com els interessos corresponents, i a recalcular els quadres d'amortització del préstec hipotecari.

stats