Economia 21/12/2018

La SEPI proposa l'exministre Miguel Sebastián com a conseller d'Indra

L'exministre socialista substituirà Alfredo Menéndez

2 min
Miguel Sebastián: “La indemnització i el lloc del Castor no els vaig decidir jo”

El consell d'administració de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), l'empresa que agrupa les participacions industrials de l'estat espanyol, ha proposat l'exministre socialista d'Indústria Miguel Sebastián com a membre del consell d'Indra en representació del hòlding públic per substituir Alfredo Menéndez Menéndez.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts coneixedores del nomenament han confirmat a Europa Press aquest canvi que aquest divendres avança el diari 'Cinco Días' i que suposarà la incorporació com a conseller dominical (en representació d'algun accionista de referència) de l'empresa de tecnologia i consultoria de qui va ser ministre d'Indústria, Turisme i Comerç entre abril del 2008 i desembre del 2011 en el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Seguint els passos habituals en aquests processos, el consell d'administració d'Indra haurà d'aprovar el nomenament de Miguel Sebastián un cop rebi el vistiplau de la comissió de nomenaments i retribucions, i després encara haurà de ser ratificat en junta d'accionistes.

L'exministre és actualment professor titular a la Facultat d'Econòmiques de la Universidad Complutense de Madrid (UCM). Durant la seva carrera política, a més de ser titular de la cartera d'Indústria durant més de tres anys, va ser candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid el 2007 i director de l'Oficina Econòmica del president del govern espanyol, amb rang de secretari d'estat, entre el 2004 i el 2006.

Sebastián substituirà en el consell d'Indra Adolfo Menéndez Menéndez, que va ser nomenat conseller el setembre del 2013, quan governava el PP, a proposta de la Societat Estatal de Participacions Industrials.

La SEPI, que és el principal accionista d'Indra amb una participació del 18,7%, compta actualment amb dos representants en el consell d'administració de la companyia. A més de Menéndez –que ara substituirà Sebastián–, actualment també en forma part en representació de la societat pública l'exministre de Treball del Partit Popular Juan Carlos Aparicio.

stats