Economia Tecnologia 01/03/2023

Barcelona, bombons i avatars: quin gust té la ciutat?

L'experiència 'Feel the technology' de la Mobile World Capital descobreix la Barcelona del metavers a través dels sentits

2 min
Jordi Roca al MWC provant l'experiència sensorial de la MWCapital

BarcelonaQuin gust té Barcelona? Quina olor fa la gespa del Camp Nou? Quina és la sensació de ser l'arquer dels Jocs Olímpics i encendre el peveter, com Andrés Rebollo va fer l'any 92? Un passeig per la Barcelona del metavers per connectar els cinc sentits amb la tecnologia t'ho fa descobrir. És l'aposta de la Mobile World Capital Barcelona al MWC a través de l'experiència Feel the technology, que combina l'expertesa dels germans Roca a la cuina, dels perfums Puig per a l'olfacte i altres empreses d'innovació per gaudir de la ciutat sense moure't del Mobile.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

És fàcil: primer cal fer el teu avatar. Una sola foto feta al moment i un nom per batejar-lo et mostren, en uns segons, la teva cara digital. I cal dir-ho, la fisonomia queda prou reeixida a través de la tecnologia de l'empresa barcelonina Union Avatars. Un cop fet el ninot per al metavers, comença l'aventura: toca olorar la ciutat.

Amb un comandament, el teu avatar es mou pel metavers barceloní. La Barceloneta, el carrer Petritxol, el Camp Nou, la Catedral de Santa Maria... Tot a l'abast a través d'un joystick i una experiència olfactiva, cortesia de la tecnologia de Puig AirParfum. Quan l'avatar arriba a un d'aquests llocs, s'encén un llum verd i surt un aire perfumat amb l'olor del lloc concret. El perfum dura uns tres segons, i la gràcia és precisament aquesta: l'olor no penetra i no queda enganxada. I tot i que n'hi ha de més i de menys encertades, la del carrer Petritxol et transporta sens dubte als mítics suïssos dels hiverns de la infància.

Estrelles Michelin al saló

A partir d'aquí, l'experiència es converteix en un joc. Cadascú ha d'anar dient a la màquina si li ha agradat o no cada olor, i passem a la fase del gust. Hi entren en joc unes ulleres de realitat virtual i ni més ni menys que els germans Roca. En funció de la preferència de les olors, la màquina t'assigna un gust de bombó: dolç, picant o àcid. Aquests bombons els ha dissenyat el famós reposter Jordi Roca, el petit dels tres germans.

Aquí arriba la part bona: el bombó és de veritat i es menja. A través de les ulleres s'obre un món fantasiós que t'ensenya el que et fa sentir el que estàs tastant. Uns metres més enllà toca arremangar-se. És moment de ser l'arquer dels Jocs. El teu avatar té tres intents per llançar la fletxa i encendre el peveter olímpic del metavers. Unes mànigues amb sensors i reguladors d'intensitat provoquen que, només de fer el gest de l'arquer, l'usuari noti la pressió d'estirar i la força que està fent. És realment difícil, i aquesta no l'hem encertat.

stats