El Mobile supera les previsions i acull més de 100.000 assistents

El congrés tecnològic tanca les portes aquest dijous ratificant Barcelona com a gran amfitriona

3 min
públic al Mobile world congress MWC 24

BarcelonaLa fira tecnològica internacional per excel·lència, el Mobile World Congress (MWC), ha tancat la 18a edició a Barcelona aquest dijous amb una assistència superior a l'esperada. Segons GSMA, l'entitat organitzadora, entre dilluns i dijous han passat pel recinte de Gran Via de Fira de Barcelona prop de 101.000 assistents de 205 països. La xifra supera les 95.000 que inicialment preveia la GSMA. Amb tot, no arriba al rècord assolit el 2019, quan es van superar els 109.000 assistents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un congrés que va més enllà del mòbil i que s'erigeix en l'espai de debat i networking no només del món de l'smartphone, sinó també del futur de la tecnologia, les telecomunicacions i la innovació. De fet, segons les xifres de la GSMA, el 59% dels assistents representen indústries adjacents a l'ecosistema del mòbil. En total, hi ha hagut més de 2.700 expositors, patrocinadors i socis, i més de 1.100 ponents i líders d'opinió en les múltiples conferències que oferia el congrés cada dia.

Pel que fa a la presència d'empreses catalanes al conjunt del congrés, aquest any s'han batut rècords, amb unes 360 empreses del país repartides entre el MWC i el 4YFN. De fet, al 4YFN, el congrés paral·lel dedicat a les start-ups i els fons d'inversió, ha acollit 930 expositors, 450 ponents i més de 1.000 inversors amb fons col·lectius per valor de 50.000 milions d'euros.

La "vitalitat" del sector

L'èxit de l'esdeveniment deixa un bon regust de boca a la ciutat, que es ratifica com la gran amfitriona del congrés més important del sector tecnològic. Segons John Hoffman, conseller delegat de GSMA, "el MWC de Barcelona encarna l'energia i la vitalitat de l'ecosistema mòbil": "Ens sentim orgullosos d'acollir aquest esdeveniment especial que, una vegada més, ha ofert quatre dies excepcionals de debat, lideratge intel·lectual, inspiració i tancament d'acords. Barcelona ha tornat a complir", assegurava el directiu a través d'un comunicat.

En la mateixa línia reivindica la capital catalana i l'esdeveniment el director general de l'entitat organitzadora, Mats Granryd: "La raó per la qual ens reunim a Barcelona cada any és per escoltar perspectives realment convincents del sector al programa de conferències i experimentar la innovació, l'enginy i l'optimisme. L'objectiu de l'esdeveniment és oferir una visió del futur", assegura.

"De les millors edicions de la història"

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha assegurat al tancament que aquesta edició del Mobile World Congress és "una de les millors de la història" i no descarta que s'utilitzi novament el recinte de Montjuïc per ampliar la zona expositora en futures ocasions.

"Han estat quatre dies intensos en què Barcelona i Catalunya es connecten al món, Amèrica del sud, del nord, Àsia... Això només passa aquí", ha dit el directiu de Fira de Barcelona, després d'expressar la seva satisfacció i alegria per un esdeveniment que, segons el directiu, és un èxit col·lectiu.

Pel que fa a la necessitat de més espai per acollir futures edicions del Mobile, ja que el recinte de Gran Via comença a quedar just per absorbir la demanda d'expositors i assistència, Serrallonga ha dit que s'haurà de posar "imaginació", pel fet que fins al 2027 no està prevista la inauguració del Hall 0, per la qual cosa el 2025 i el 2026, es recorrerà a construccions temporals, sense descartar que es torni a fer servir el recinte de Montjuïc.

De fet, la continuïtat del MWC a Barcelona ja està garantida, almenys, fins al 2030, data per a la qual "encara falta molt", però la relació amb GSMA ha estat "molt sana i directa durant els anys i cal pensar en termes de permanència". A partir d'aleshores, el contracte es renovarà any a any si no hi ha cap sorpresa.

stats