Telecomunicacions
Economia Tecnologia 03/02/2023

Restablert el servei de telefonia i internet després que caigués en diversos punts de l'Estat

La interrupció de les comunicacions i de la connexió ha afectat usuaris de companyies com ara Movistar, Orange, Vodafone i MásMóvil

ARA
1 min
Una dona fent servir un telèfon mòbil.

BarcelonaEl servei de telefonia i internet fix i mòbil torna a funcionar amb normalitat aquest divendres després d'una avaria que ha afectat les principals companyies operadores i que ha deixat durant més de quatre hores sense comunicació ni connexió usuaris en diversos punts de l'Estat, principalment a les zones de Múrcia i Almeria. L'origen del problema han estat dues avaries simultànies en xarxes de fibra òptica que, segons informen fonts del sector a l'agència Efe, són propietat de d'Endesa i Adif, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el portal Downdetector, que notifica incidències a temps real, la caiguda del servei afectava des d'aproximadament les 9.00 hores les principals empreses del sector, com Movistar, Orange, Vodafone i MásMóvil, així com també Jazztel, Simyo, Lowi o Yoigo. El registre d'aquest mateix portal també ha detectat incidències importants a les àrees de Barcelona, Madrid, València i a gran part d'Andalusia.

Diversos usuaris que no podien ni trucar, ni enviar missatges ni connectar-se a internet han lamentat la caiguda a les xarxes socials, on poc abans de dos quarts de dues Orange i Jazztel han informat del restabliment del servei. Les dues companyies han assegurat que la incidència era "aliena" a la seva xarxa. També Vodafone ha donat pràcticament per solucionats els problemes, segons fonts de l'empresa citades per Efe. Movistar, de la seva banda, sosté que els talls en la fibra òptica no han tingut afectació a la seva xarxa i MásMóvil ha informat que l'afectació en el seu cas ha estat mínima.

stats