Economia 05/09/2016

Telefónica vol que Facebook i Google paguin per les dades dels seus clients

La multinacional prepara una quarta plataforma a través de la qual pretén que siguin els usuaris els que gestionin l'us que les grans plataformes fan de la seva informació

Ara / Agències
1 min
La seu a Madrid de la multinacional Telefónica, que s'ha adjudicat la major part dels contractes i rebrà 640 milions d'euros.

Barcelona / SantanderTelefónica tira una mica més de llenya al foc de la picabaralla entre operadores de telefonia i grans plataformes d'internet per l'ús de les dades dels usuaris. El seu president, José María Alvárez-Pallete, ha explicat aquest dilluns en la trobada de telecomunicacions de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) que la multinacional està preparant una quarta plataforma tecnològica perquè els seus usuaris puguin gestionar la informació que les grans plataformes d'internet com ara Google, Twitter o Facebook fan servir i, fins i tot, cobrar per l'ús que aquestes empreses fan de les dades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Posarem en mans dels usuaris totes les dades i el valor de la seva vida digital perquè siguin ells els que decideixin si volen accedir a aquestes plataformes o no, i quina part de la seva vida volen protegir o bloquejar ells mateixos a traves de la xarxa", ha explicat el president de la multinacional.

Segons ha aclarit a l'ARA un portaveu de Telefónica, la companyia prepara l'anomenada "quarta plataforma", un projecte en el qual l'empresa fa any i mig que treballa i que estarà operatiu el 2017. Es tracta d'un servei que té una part d'arquitectura i que requereix integrar sistemes de xarxa amb nous sistemes d'emmagatzematge, de processament i d'ordenament de dades.

Álvarez-Pallete també ha assenyalat que s'estan analitzant diverses interfícies d'usuari i que el servei encara no està preparat per ser llençat al mercat. No s'ha concretat si el projecte es traduirà en una aplicació o qualsevol altre tipus de tecnologia que ajudi l'usuari a comprendre'l de manera senzilla.

stats