AUTOMOCIÓ
Economia 24/02/2011

Toyota revisarà 2,17 milions de cotxes a Estats Units per motius de seguretat

El retard de la crida a la revisió inicial ha provocat que les autoritats nord-americanes imposin al fabricant japonès les majors multes de la història del sector

Efe
1 min

WashingtonToyota ha anunciat que revisarà 2.170.000 vehicles a Estats Units per evitar que l'accelerador es quedi enganxat a l'estora i pugui provocar l'acceleració involuntària de l'automòbil.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa ha informat que la inspecció afectarà als vehicles Lexus GS, RX i LX, i als Toyota Hihglander, 4Runner i RAV4.

Des del gener del 2009, la companyia ha cridat a revisió uns 15 milions de cotxes a Estats Units dels que, gairebé la meitat, 7 milions, han necessitat modificacions per evitar que el pedal de l'accelerador quedi atrapat per l'estora.

El retard de la crida a la revisió inicial del problema i l'actuació de Toyota durant el procés ha provocat que les autoritats nord-americanes imposessin al fabricant japonès les majors multes de la història del sector, unes multes per un valor de gairebé 49 milions de dòlars.

El passat 8 de febrer, les autoritats d'Estats Units van concloure que l'acceleració involuntària que va afectar a 12 milions de vehicles Toyota es devien a problemes mecànics ja resolts en les revisions i no a un defecte en els seus sistemes electrònics.

Les causes de l'acceleració van ser, per una banda, la interferència de les estores situades al terra del conductor i que atrapaven l'accelerador, i per una altra, per un defecte en el propi pedal de l'accelerador que feia que amb el temps quedés encallat.

Les conclusions de l'estudi realitzat durant deu mesos per tècnics de l'Administració Nacional per la Seguretat en la Carretera d'EEUU (NHTSA) i la NASA van donar suport a les investigacions efectuades pel fabricant japonès.

stats