INDÚSTRIA
Economia 06/06/2012

Els fabricants de cotxes demanen canvis normatius per estalviar 500 milions l'any en logística

La patronal espanyola, Anfac, ha reclamat trens i camions més llargs per transportar els vehicles abaratint la logística, que suposa el 10% del cost de fabricació d'un cotxe

Efe
1 min

BarcelonaL'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils (Anfac) ha demanat al govern espanyol canvis en la normativa per poder transportar els vehicles acabats en trens i camions més llargs, de manera que s'abarateixin els costos logístics i s'aconsegueixi un estalvi d'uns 500 milions d'euros cada any en la indústria.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat aquest dimecres el vicepresident executiu d'Anfac, Mario Armero, els costos logístics suposen el 10% del cost de fabricació d'un vehicle, per tant, són un eix estratègic on actuar per afavorir la competitivitat dels que es fabriquen a Espanya.

El responsable de logística de la patronal i president de Ford a Espanya, José Manuel Machado, ha calculat que l'estalvi de 500 milions s'aconseguiria reduint el cost de transport del 10% actual al 8,5% del cost total de producció.

En concret, l'estalvi que suposaria poder comptar amb trens de 500 metres en lloc dels 300 actuals arribaria als cent milions d'euros, mentre que se n'aconseguirien 20 més amb camions de fins a 25 metres (ara són de 17 metres).

Els representants d'Anfac, que han recordat que fa deu anys que reclamen que puguin circular per les carreteres camions més llargs i per la xarxa ferroviària trens també més extensos, han llançat les seves propostes en conferència de premsa en el marc de la celebració a Barcelona del Saló Internacional de la Logística (SIL).

stats