Economia 04/06/2019

El govern del PSOE exigeix al Banc d'Espanya que "demani perdó" per l'avís sobre l'augment del salari mínim

Demana al supevisor, que va predir la destrucció de 125.000 llocs de treball, que no creï més alarma

Laia Forès
1 min
La Secretària d'Estat d'Ocupació, Yolanda Valdeolivas, aquest dimarts a la roda de premsa de valoració de les dades de l'atur.

MadridEl Banc d'Espanya va llançar dures advertències quan el govern socialista va anunciar l'any passat que apujaria més d'un 22% el salari mínim interpofessional (SMI), fins als 900 euros. El regulador va pronosticar que la mesura provocaria la destrucció de 125.000 llocs de treball durant el 2019, una previsió que per ara no s'ha complert. Aquest dilluns l'executiu del PSOE ha llançat crítiques contra l'organisme que presideix Pablo Hernández de Cos i li ha exigit que rectifiqui, que "demani perdó" i no creï més alarma.

"Els mals auguris als quals ens té acostumats el Banc d'Espanya i el seu governador no es corresponen amb la realitat i lamentablement produeixen alarma", ha assegurat la secretària d'estat d'Ocupació, Yolanda Valdeolivas. La responsable d'Ocupació ha demanat al supervisor que "reconegui el seu error" el mateix dia en què les dades de maig deixen l'ocupació a nivells màxims mentre l'atur segueix baixant.

Tot i que ja gairebé som a la meitat del 2019 i no s'ha notat cap impacte negatiu per l'augment de l'SMI, el Banc d'Espanya es nega a rectificar. Fa pocs dies, fonts del supervisor asseguraven que és "prematur" afirmar que la pujada del salari mínim no ha tingut conseqüències negatives.

stats