Economia 16/12/2015

El 16% dels treballadors fa més de 15 hores extra setmanals

Europa Press
1 min
Els experts lamenten que les jornades llargues i l’excés de cultura presentista fan difícil la conciliació familiar als treballadors.

BarcelonaEl 16% dels treballadors a Espanya fa més de 15 hores extra cada setmana, i gairebé la meitat (41%) es passa a l'oficina vuit hores de més, segons un estudi fet entre de 44.000 professionals de més d'un centenar de països per Regus, empresa proveïdora d'espais de treball.

Una conclusió de l'estudi apunta a que, malgrat les llargues jornades laborals que pateixen la majoria dels espanyols, tres de cada quatre empreses no pensa que passar més temps a l'oficina signifiqui ser més productiu i sis de cada deu diu apostar de fet pel treball flexible com a via per captar i retenir talent.

La jornada flexible, però, encara és una quimera al mercat de treball espanyol. Un treball sobre conciliació de la vida laboral i familiar a Espanya, de l'Institut de Política Familiar (IPF), diu que el 58,5% dels espanyols creu que la jornada completa perjudica la família però només un de cada nou té flexibilitat.

stats