Economia 23/04/2014

El tribunal torna a impedir la suspensió del judici contra Silva

El jutge que va instruir la causa contra l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa acusa el tribunal d'un "frau de llei de manual"

Efe
1 min
Elpidio José Silva Pacheco, jutge del cas Blesa / EFE

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha tornat a frenar aquest dimecres un nou intent del jutge Elpidio José Silva de bloquejar el seu judici. L'advocat de Silva ha insistit en la seva voluntat de renunciar a la defensa, però el president de la sala, Arturo Beltrán, l'hi ha tornat a denegar.

El jutge Silva està acusat de prevaricació durant la investigació contra el president de Caja Madrid Miguel Blesa –a qui va arribar a empresonar dues vegades l'any passat–. L'estratègia que ha adoptat és la d'intentar posposar el judici fins després de les eleccions europees per poder presentar-se al capdavant de la candidatura Movimiento Red.

Silva ha criticat que les causes obertes contra ell tenen l'objectiu de privar-lo del seu dret a presentar-se en aquests comicis i ha defensat la seva innocència davant les "mentides" i el que considera "un judici injust".

El seu advocat ha demanat l'abstenció d'una de les magistrades que compon el tribunal, María Tardón, per haver-se publicat que havia estat consellera de l'assemblea de Caja Madrid quan estava presidida per Blesa. Ella mateixa ha assegurat que eren fets "públics", però que va abandonar aquest càrrec l'any 2005, abans que es produïssin els fets presumptament delictius que Silva imputava a Blesa –un crèdit de 26,6 milions concedit per l'entitat al grup Marsans l'any 2008.

stats