Economia 13/09/2013

Twitter comença els tràmits per sortir a borsa

La companyia ha enviat el seu pla confidencialment a la Comissió del Mercat de Valors dels EUA

Efe
2 min

Los AngelesTwitter sortirà a borsa. L'empresa ha informat que ha presentat "confidencialment" el formulari de registre S-1 davant la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units per a tirar endavant la "planejada OPI [oferta pública inicial]". Com no podia ser d'altra manera, l'anunci s'ha fet en un tuit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La sortida a borsa de la xarxa de 'microblogging' nord-americana era esperada després del debut de Facebook l'any passat al parquet novaiorquès.

Twitter diu que ha presentat els papers de manera confidencial perquè es va acollir a la llei JOBS, aprovada el 2012, per afavorir la creació d'ocupació i creixement econòmic a través d'empreses de nova creació, les anomenades 'startups'.

Aquesta normativa aplana el terreny perquè les companyies amb ingressos inferiors als 1.000 milions de dòlars anuals cotitzin a borsa.

Entre altres coses, les autoritats exigeixen menys paperassa i la companyia no exposa al públic, a la premsa i als seus competidors els documents que va lliurant a la SEC, que només seran revelats quan decideixi finalment fer el pas de posar les seves accions a l'abast dels inversors a Wall Street.

Twitter, en aquest cas, tractarà amb els representants de la SEC en privat i comprovarà en quina situació es troba per seguir endavant amb l'OPI o, fins i tot, fer-se enrere.

Els analistes preveuen que Twitter podria formalitzar la seva oferta d'actius a principis del 2014. El valor estimat de la companyia ronda els 10.000 milions de dòlars.

El debut de Twitter a la borsa és molt esperat pels inversors des que Facebook es va estrenar el 2012 enmig d'una gran expectació i sobrevalorada en el seu preu. Això va fer que la xarxa social de Mark Zuckerberg quedés devaluada en pocs mesos fins a perdre fins a 20 dòlars per participació. Des de llavors, les accions de Facebook s'han anat recuperant i a dia d'avui s'intercanvien a més de 44 dòlars, pels 38 de la seva OPI.

stats