Economia 27/12/2014

Uber diu que seguirà operant a Espanya tot i la prohibició judicial i el bloqueig dels operadors

La companyia creu que la decisió del jutge de tancar l'aplicació va contra la Constitució i els Drets Humans, i anuncia recursos legals

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaUber ha titllat aquest dissabte d'"excessiva" la "celeritat" amb què han actuat els operadors de telecomunicacions espanyols tallant el servei de l'aplicació de taxistes amateurs tan aviat com els ho va demanar el jutge, divendres. La companyia ha afirmat en un comunicat que encara no ha rebut la comunicació oficial del jutjat mercantil número 2 de Madrid, que va decretar fa unes setmanes la prohibició cautelar del servei, i que l'empresa nord-americana considera "fonamentalment desproporcionada i discriminatòria".

L'empresa afirma que continuarà oferint el servei a Espanya, malgrat els impediments tècnics i judicials. Ahir, en primera instància, va trobar una solució al bloqueig dels operadors que va arribar demanant als seus usuaris d'Android que es tornessin a descarregar l'aplicació.

Uber ha afirmat també que, tot i la falta de notificació oficial, dimecres 19 de novembre va enviar, en base a les informacions periodístiques que van aparèixer citant la resolució judicial, un recurs extraordinari al jutge defensant els seus argments. Segons la companyia, la decisió viola la Convenció Europea dels Drets Humans, la Constitució espanyola i les lleis europees, i en particular amb la llibertat de prestació de serveis.

stats