Economia 01/07/2014

Uber promet mantenir Barcelona "en moviment" i critica els taxistes per la vaga

L'empresa rebat la vaga de taxistes assegurant que el seu objectiu és revolucionar un sector immobilista durant molts anys

Elena Freixa
1 min
MOBILITZACIONS  Les organitzacions de representants dels taxistes de Barcelona han convocat per a aquest migdia una protesta contra Uber a la plaça de Catalunya, i un grup de taxistes faran una aturada. A Madrid, els taxistes pararan avui tot el dia.

BarcelonaLa companyia Uber ha reaccionat a la vaga convocada pels taxistes a Barcelona aquest dimarts. Ha defensat que la seva prioritat número és "mantenir Barcelona en moviment i protegir els seus viatgers i conductors associats". "Uber està fent tot el que pot per transportar la gent d'un punt a un altre de la forma més ràpida, fàcil i segura possible", ha dit en un comunicat.

El responsable de l'àrea regional del nord i oest d'Europa, Pierre-Dimitri Gore-Coty, ha lamentat l'aturada del sector en un nou capítol de la guerra oberta entre Uber i els taxis a Barcelona. "Si els taxis han optat per la vaga avui és cosa seva. El trastorn causat per les vagues del "taxi històric" costarà diners a la gent de Barcelona així com grans molèsties. Uber vol fer més fàcil la vida de la gent que viu a Barcelona i aportar més alternatives en un mercat que no ha estat revolucionat durant anys", ha afegit.

L'aplicació, que posa en contacte a través del mòbil usuaris i conductors privats per fer trajectes per la ciutat, ha defensat la seva existència com un element més de les ciutats del futur. "Les ciutats més intel·ligents estan obertes a l'ús de la tecnologia, acceptant el canvi i movent-se en sintonia amb els nous temps", diu el comunicat d'Uber.

L'empresa també creu que té el consumidor de part seva: "Sabem que a la gent li agrada el que oferim. En les últimes vagues de taxi a Espanya, la gent es va decantar a través dels seus terminals incrementant les descàrregues de l'aplicació".

stats