Economia 17/06/2013

La CE defensa que els 6.000 milions per pal·liar l'atur juvenil es despleguin els propers dos anys

El comissari europeu d'Ocupació, Laszlo Andor, avala la proposta d'alguns estats com Espanya perquè el pla de xoc per als joves es concentri en dos anys, i no en sis

Efe
1 min

Brussel·lesEl comissari europeu d'Ocupació i Afers Socials, Laszlo Andor, ha donat suport a la proposta d'alguns estats membres, entre els quals Espanya, d'avançar al 2014 i 2015 els 6.000 milions d'euros pressupostats per desplegar plans contra l'atur juvenil.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'estratègia inicial preveu desplegar els fons durant el període 2014-2020 però, tal com ha afirmat Andor, "la recessió és ara i aquest és el moment per fer una inversió forta".

Tot i avalar el plantejament, les discussions sobre l'aplicació dels fons d'ocupació juvenil "encara estan en marxa" entre el Parlament Europeu i els 27 estats, ha recordat Andor en una roda de premsa.

La ministra d'Ocupació espanyola, Fátima Báñez, defensa que s'avancin els recursos i es concentrin en el 2014 i el 2015 "perquè és ara quan es necessiten". De fet, Espanya és el segon estat membre amb un atur juvenil més elevat, que ja supera el 56%.

La Unió Europea (UE) continuarà discutint aquest tema durant la pròxima cita interministerial que se celebrarà dimecres a Madrid. També se'n parlarà al Consell Europeu (28 i 29 de juny) i a la pròxima reunió del 3 de juliol a Berlín.

El comissari europeu ha afegit que els detalls pràctics s'estan detallant a les reunions d'alt nivell sobre Ocupació i que "no s'han tractat noves condicions" a l'hora d'avançar els fons previstos.

stats