INDÚSTRIA
Economia 31/03/2011

La Unió Patronal Metal·lúrgica, CCOO i UGT signen les taules salarials, després de mesos de negociació

Els signants acorden atendre les empreses que acreditin la necessitat d'acollir-se a la clàusula d'inaplicació salarial vigent al Conveni

Helena Esteves
1 min

BarcelonaAntoni Marsal, president d'UPM, Javier Pacheco, representant de FIC i CCOO i Isabel Martínez, representant de MCA-UGT han signat, aquest migdia a la seu de la patronal, les taules salarials pel 2011 del Conveni de la indústria Siderometal·lúrgica del Metall de la província de Barcelona. D'aquesta manera es posa fi a mesos de negociacions entre sindicats i patronal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La problemàtica en la signatura de taules ha vingut donada per la imprevista inflació del 2010 del 3% i les pujades salarials que se'n deriven. La UPM es va negar a signar-les, el 2011, per la difícil situació econòmica del sector, que ha tingut una pèrdua de gairebé un 30% de llocs de treball en els últims tres anys.

Segons el president d'UPM, Antoni Marsal "ara no és moment de firmar pujades com aquesta. Ho fem per imperatiu legal, perquè tard o d'hora s'havien de signar i no volem traslladar el conflicte a les empreses, però hem aconseguit el compromís dels sindicats d'atendre a les empreses que acreditin la necessitat d'acollir-se a la clàusula d'implicació salarial, ja sigui per pèrdues o perquè la pujada pugui perjudicar la viabilitat i bona marxa de l'empresa". Marsal també recomana a les empreses que facin una aplicació rigorosa de les opcions que permet el Conveni quant a increments i conceptes salarials, compensació i/o absorció, pel que la patronal posarà en marxa una campanya per ajudar a empreses i assessors per a fer una correcta lectura del Conveni que "en molts casos, s'aplica malament per la seva complexitat".

stats