Economia 24/10/2018

Uriach ratifica que mantindrà la seu social a Catalunya: "Som aquí perquè ens sentim d'aquí"

El president de la farmacèutica familiar diu que la decisió es mantindrà malgrat el Procés

Albert Martín
1 min
Joaquim Uriach, president d'Uriach.

BarcelonaJoaquim Uriach, president de la farmacèutica Uriach, ha ratificat aquest dimecres que la seva empresa no té cap intenció de treure la seva seu social de Catalunya com a conseqüència del Procés. "Som aquí perquè ens sentim d'aquí", ha dit l'empresari, que ha fet un breu recordatori de la història de la companyia. "Uriach, en 180 anys, ha passat dues repúbliques, dues dictadures, dues guerres mundials i una guerra civil, i aquí ens quedem i encantats", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Uriach es va referir explícitament al sotrac del Procés. Des de la primera setmana d'octubre de l'any passat, més de 3.600 empreses han traslladat la seva seu social fora de Catalunya per la inseguretat jurídica i per l'efecte arrossegament que va provocar la sortida de sis de les set empreses catalanes de l'Íbex-35.

El sector farmacèutic, però, va ignorar les pressions que hi va haver i va ignorar aquests moviments. Uriach, quarta farmacèutica catalana del sector i primera en creixement amb unes vendes de 174 milions el 2017, té la seu social a Barcelona.

stats