Economia 06/08/2018

Les vendes de Catalunya a la resta d'Espanya augmentaran en 23M d'euros el 2030, segons Expansión

Segons les estimacions de Ceprede, les dades catalanes representaran el 19% del comerç interregional

Ara
1 min
Les vendes de Catalunya a la resta d'Espanya augmentaran en 23M d'euros el 2030, segons Expansión

BarcelonaCatalunya té bones perspectives pel que fa a la relació comercial amb el conjunt d'Espanya. De fet, és la comunitat autònoma que més es beneficia de les vendes a la resta del país, amb una facturació total de 37.937 milions d'euros. Si més no, així ho indica el diari econòmic 'Expansión' d'acord amb els resultats del recent informe del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons els pronòstics de la institució, Catalunya elevarà les vendes a les regions espanyoles en 23.202 milions d'euros durant els pròxims anys, fins a assolir la xifra de 61.140 milions d'euros l'any 2032. Una dada que significaria un 61,2% més respecte al 2015 i que a més, com destaca el rotatiu econòmic, representarà el 19% del total del comerç interregional.

Si les estimacions es compleixen, l'increment de vendes de Catalunya serà el més gran de totes les comunitats autònomes en termes absoluts. En aquest sentit, dels 122.221 milions d'euros que es preveu que creixerà el comerç entre les regions espanyoles, una cinquena part correspondrà només a Catalunya.

Amb tot, el superàvit comercial de la regió es duplicarà a finals de la pròxima dècada en comparació amb el conjunt d'Espanya. I és que, segons Ceprede, el saldo positiu de Catalunya seria d'un 60% més que el de la resta de comunitats autònomes. Mentrestant, el saldo comercial català representa la meitat del superàvit interregional.

stats