Economia 01/12/2017

Les vendes de cotxes augmenten un 7,2% a Catalunya al novembre

Al conjunt d'Espanya les matriculacions es van disparar un 12,4% el mateix mes

Natàlia Vila
1 min
RÈCORD DE MATRICULACIONS 
 Les vendes de vehicles van augmentar un 24% a Catalunya a l’octubre.

BarcelonaLes vendes d'automòbils no s'han ressentit de la tensió política, almenys aquest novembre. Malgrat que les previsions no eren gaire optimistes, les matriculacions han crescut un 7,2% a Catalunya al novembre respecte al mateix mes de l'any passat, segons les dades que han fet públiques aquest divendres les patronals del sector Anfac, Faconauto i Ganvam.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Concretament s'han venut 17.244 turismes. Aquesta dada representa que el mercat català concentra el 16,6% de les matriculacions de tot Espanya. Des de principis d'any, les vendes de cotxes han augmentat un 6,9% a Catalunya respecte al mateix període del 2016; és a dir, s'han venut gairebé 174.500 unitats, el 15% dels turismes matriculats a tot l'Estat. Catalunya és la segona comunitat amb més vendes els primers onze mesos, per darrere de Madrid, que concentra el 33% del total. Segueixen Andalusia i el País Valencià, amb un 11% cada una.

Tot i que les xifres són, doncs, positives, les vendes a Catalunya es queden molt per sota de la xifra espanyola. En conjunt, aquest novembre a Espanya s'han matriculat 104.170 turismes, el que suposa una pujada del 12,4% enfront del mateix període de l'any passat.

En termes interanuals, però, la xifra s'iguala. Els onze primers mesos de l'any el mercat de turismes va registrar 1.131.988 matriculacions a tot l'estat espanyol, el que va suposar el 7,2% més que en el període gener-novembre del 2016.

El sector assenyala que el mercat espanyol d'automòbils va estar marcat durant el mes de novembre per la celebració del Black Friday, el dia 24, que va motivar un increment comercial al qual van contribuir les ofertes dutes a terme per les diferents marques automobilístiques.

stats