Economia 09/11/2016

El veredicte de Goldman Sachs sobre la victòria de Trump: "No n'hi ha per tant"

Ara
1 min
Donald Trump al debat republicà a Miami.

BarcelonaGoldman Sachs, un dels principals actors d'allò que denominem 'els mercats', ja ha publicat les seves conclusions després de conèixer la victòria de Donald Trump en les eleccions a la presidència dels Estats Units. El seu veredicte: no n'hi ha per tant.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El cert és que, tot i la por que hi havia, els mercats han reaccionat amb més calma de l'esperada. Res a veure amb la reacció virulenta que hi va haver després del Brexit, el juny passat. Goldman Sachs ha ofert algunes explicacions que permeten entendre per què els mercats no estan nerviosos: "Preveiem que la resposta de les borses a les eleccions serà limitada", ha afirmat David Kostin, responsable d'estratègia de Goldman Sachs, en una nota que ha enviat als seus clients.

"L'economia dels Estats Units s'ha estat expandint durant 7 anys i continua creixent a un ritme tènue. Esperem que les borses dels EUA creixin lentament durant els pròxims anys en línia amb l'augment dels beneficis", afirma la nota. De fet, Goldman Sachs ha decidit deixar sense canvis les seves previsions per a la borsa americana aquest any, segons explica Bloomberg.

"Els presidents impopulars no impliquen mals resultats econòmics o a les borses", ha afegit per la seva banda l'estratega Tom Lee, de Fundstrat Global Advisors.

Tot plegat explica la reacció d'aquest dimecres a les borses, molt més matisada del que s'havia anticipat.

stats