Economia 10/01/2019

Vodafone acomiadarà 1.200 treballadors a Espanya

L'empresa de telefonia justifica els acomiadaments per la caiguda d'ingressos durant el 2018

Ara
1 min
FASES  Des d'avui fins al 4 de juny, la contractació del servei només es podrà fer  en 10 botigues d'arreu de l'Estat, on es faran demostracions de velocitat. A partir  d'aquesta data, s'estendrà a totes les botigues i es podrà contractar online.

BarcelonaL'empresa de telefonia Vodafone ha anunciat aquest dijous l'obertura d'un procediment d'acomiadament col·lectiu que afectarà un màxim de 1.200 treballadors a Espanya. La xifra suposa un 23% dels aproximadament 5.100 empleats de la companyia, dels quals 510 es troben a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Vodafone, un dels grups de telecomunicacions més grans del món, ha justificat la mesura perquè "en l'actual context de mercat la demanda de serveis continua creixent de manera exponencial i no els preus". L'empresa ha assegurat en un comunicat que la meitat de les noves altes corresponen a ofertes 'low cost' i 'medium cost', cosa que va comportar la caiguda d'ingressos i de beneficis abans d'impostos entre els mesos d'abril i setembre del 2018.

Al mateix comunicat, Vodafone ha afegit que el procediment d'acomiadament té per objectiu "contrarestar l'evolució negativa del negoci". Segons l'empresa, la més gran exigència dels clients l'estan obligant a "buscar un model organitzatiu més simplificat i que reforci la coordinació i les sinergies entre els equips".

La negociació amb els representants sindicals començarà aquest mateix mes de gener. Avui el comitè d'empresa ha sigut informat de la decisió i els pròxims quinze dies rebrà els detalls que han empès l'empresa a obrir l'expedient. Posteriorment, d'acord amb la legislació, s'obrirà un procés de negociació d'un mes entre els sindicats i la direcció en el qual les dues parts hauran de pactar el nombre exacte d'acomiadaments, les condicions i quins empleats són els afectats.

stats