Economia 29/01/2019

Els VTC es retiraran aquesta tarda de la Diagonal

Uns 700 conductors es concentren a la plaça de Sant Jaume

Ara
2 min
Els treballadors dels VTC tallen part de la Diagonal

BarcelonaEls centenars de cotxes amb llicència VTC que ocupen dos carrils d'entrada i dos més de sortida a l'avinguda Diagonal de Barcelona es retiraran la tarda d'aquest dimarts. Així ho han decidit els conductors en una assemblea que han fet aquest migdia, el mateix dia que està previst que el Govern aprovi el decret que regula el sector.

El portaveu dels conductors, Carles Segarra, ha dit que deixen la protesta i que decidiran en els propers dies, a través d'assemblees, quins passos prenen en contra del decret del Govern per regular el seu sector, i que segons les empreses poden provocar fins a 4.000 acomiadaments.

Paral·lelament, centenars de conductors de VTC s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar per la regulació del sector que està previst que aprovi el Govern. El sector considera que aquesta regulació –que preveu una precontractació dels VTC d'almenys 15 minuts, que l'ATM ampliarà fins a una hora– deixarà milers de treballadors al carrer.

Els representants dels VTC han entregat a Palau unes 10.000 signatures en contra del decret del Govern, que han recollit durant els dies de protesta a la Diagonal i a través de la plataforma Change.org.

"Ens han torejat. Ahir, el Govern es va reunir amb membres del col·lectiu de conductors per fer-se la foto i dir-los mentides. Estic convençut que acabarem portant el decret que s'aprovi als tribunals", ha explicat Fernando Matres, director general de Vector Ronda, una de les empreses que operen les llicències de VTC.

Josep Maria Goñi, president de la patronal Unauto VTC a Catalunya, no ha descartat emprendre accions legals contra el Govern, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, fins i tot en forma de querella criminal.

Tramitació d'un ERO

De moment, Vector Ronda ha anunciat que en l'última setmana s'ha deixat de renovar uns 20 contractes de conductors i que en els pròxims dies o setmanes correran la mateixa sort uns altres 80 contractes.

A més, aquesta companyia ha assegurat que ja ha iniciat la tramitació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà probablement tota la plantilla.

Els treballadors de les VTC feia una setmana que tallen dos carrils de la Diagonal en sentit Llobregat i dos més en sentit Besòs com a mesura de protesta.

stats