Economia 28/02/2019

Els VTC presenten el segon ERO, que afecta 392 persones

El comitè d'empresa demana la recol·locació de la plantilla a altres ciutats

Elisabet Escriche
1 min
Imatge de la protesta, al gener, del sector dels VTC a l’avinguda Diagonal de Barcelona contra el decret de la Generalitat que limita la seva activitat.

BarcelonaEl grup dels VTC format per Vector Ronda Teleport, Forever Tours Dream i Auto Andalucía Jaén han presentat aquest dijous al departament de Treball el segon expedient de regulació d'ocupació (ERO) del sector (el primer va ser temporal) que afecta 392 empleats, segons ha pogut saber l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La presentació s'ha fet el mateix dia en què el Parlament de Catalunya ha validat el polèmic decret llei que regula els VTC i que preveu que només es puguin contractar si es demana 15 minuts abans del servei, un temps que a l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'allarga fins a una hora.

Fonts del comitè d'empresa han explicat aquest diari que la primera reunió amb la direcció serà dijous vinent. Tenint en compte que els treballadors tenen molt poca antiguitat (com a màxim, dos anys), el comitè demanarà la recol·locació de la plantilla a altres ciutats on sí que puguin operar sense un temps concret.

És el segon ERO que presenten els VTC. La flota de Moove Cars van presentar el primer, que era temporal, el 4 de febrer al departament de Treball, que va afectar 730 empleats. La Generalitat, però, el va rebutjar, i de moment l'empresa no ha tornar a entrar cap documentació al departament.

Durant la votació al Parlament més de 300 treballadors d'empreses del sector s'han concentrat en rebuig de la validació del decret al Parc de la Ciutadella per demanar que el decret no fos aprovat.

stats