Economia 05/05/2018

Warren Buffett perd diners per primera vegada en 9 anys

La societat Berkshire Hathaway perd 1.140 milions de dòlars el primer trimestre

Ara
1 min
Warren Buffett lidera el projecte juntament amb Jeff Bezos (Amazon) i Jamie Dimon (JP Morgan).

BarcelonaEl multimilionari Warren Buffett, la segona persona més rica del món, també perd diners. La seva companyia, Berkshire Hathaway, a través de la qual articula bona part de les seves inversions, ha anunciat aquest dissabte que en el primer trimestre de l'exercici va tenir unes pèrdues de 1.140 milions de dòlars. Un any abans el resultat, positiu, va ser de 4.060 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Són les primeres pèrdues en nou anys i responen a un canvi en les normes de comptabilitat. Malgrat aquests resultats, els beneficis operatius són de 5.290 milions de dòlars, un 49% més.

Buffett, de 87 anys, ha dit que la norma que l'obliga a presentar les pèrdues és un "malson" que produirà "oscil·lacions veritablement salvatges i capritxoses" en fons d'inversió, una situació que podria cridar els inversors a actuar de forma imprevisible, tant per invertit com per desinvertir. Dues de les principals participacions de Berkshire, Wells Fargo i Coca-Cola, van perdre un 13,6% i un 5,35% de valor a borsa, respectivament.

stats