Arrimadas agafa les regnes de la campanya catalana de Rivera

El partit s’encomana a la cap de l’oposició per millorar resultats

Gerard Pruna
2 min
La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va atendre els mitjans a les instal·lacions del Grup Alimentari Guissona.

GuissonaAl nucli directiu de Ciutadans (C’s) repeteixen incansables que no desitjaven la repetició electoral, però no amaguen que viuen aquesta campanya com una oportunitat de corregir algunes de les errades que els van passar factura el 20-D. Una d’elles va ser que Albert Rivera punxés en el debat a quatre que es va celebrar al desembre, i ahir la sensació predominant dins del partit és que aquesta vegada s’havia salvat el match ball.

En clau catalana, però, el gran error que la direcció del partit taronja admetia ja poc després de les últimes eleccions era haver desaprofitat la figura de la líder del partit al Parlament, Inés Arrimadas, que es va centrar en l’Estat i que per al 26-J ha agafat les regnes a Catalunya. Són molts el que atribueixen en part a la seva absència que, en només tres mesos, els que van passar entre el 27-S i les eleccions espanyoles, Ciutadans es deixés prop de 250.000 vots i passés de segona a cinquena força al Principat.

Una figura en alça

Ciutadans intenta deixar enrere la imatge de partit residual amb què va néixer a Catalunya, consolidar-se com un partit amb capacitat d’influència tant al Parlament com a Madrid i adoptar l’estratègia del peix al cove que tradicionalment defensava l’antiga CiU. Arrimadas abandera aquest discurs i comparteix protagonisme amb el cap de llista per Barcelona, Juan Carlos Girauta.

Sense anar més lluny, ahir a la tarda va ser ella l’encarregada de presidir els actes del partit a la província de Lleida, on Ciutadans no va obtenir representació el 20-D però on ara veu opcions d’arrabassar l’escó al PSC, en una lluita en què també hi ha implicats el PP -que tampoc va aconseguir el diputat- i CDC.

“No serà fàcil”, admetia Arrimadas, que ahir va apuntar que la situació de “feblesa” dels socialistes -als quals Ciutadans ha evitat fins ara criticar amb duresa- feia imprescindible un bon resultat del partit taronja per impedir un govern espanyol condicionat per les polítiques “populistes” de Podem.

En un partit amb un marcat to personalista i en què tot queda eclipsat per l’ascendent d’Albert Rivera, Arrimadas és una de les poques figures que han aconseguit adquirir un pes específic, com demostra el fet que fos l’escollida per anar al debat de dones que va organitzar Antena 3 tot i no presentar-se a les eleccions espanyoles.

Aferrada a la seva condició de cap de l’oposició al Parlament -que Girauta reivindica en cada acte com un símbol que Ciutadans ja és una formació normalitzada a Catalunya-, Arrimadas és cada cop més una figura en alça dins del partit. Ara des de Catalunya, on s’ha implicat a fons en la campanya per intentar millorar els resultats del 20-D. Cada cop són més, però, els que dins de la formació opinen que el seu futur polític passa per Madrid.

stats