Microsites 15/06/2016

Mas retreu a Junqueras que situï ERC com a únic partit que defensa la "dignitat" del país: "Això és cosa de molts"

Homs demana als republicans i a En Comú Podem que "no siguin condescendents" amb la CUP

Oriol March
2 min
Artur Mas, expresident de la Generalitat, en un míting a Martorell

MartorellEl president de Convergència, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres en un míting a Martorell que el partit que lidera Francesc Homs a Madrid és "útil" perquè resol "temes de cada dia". "La utilitat de votar CDC és la d'un partit que s'ocuparà dels temes de cada dia, que no mirarà cap al costat, que agafarà els reptes de cara i que resoldrà coses, més instal·lada en els fets que en les paraules", ha determinat l'expresident de la Generalitat. A banda, Mas ha carregat contra ERC per haver dit que és l'única força que pot defensar la "dignitat" de Catalunya.

"La dignitat de Catalunya és patrimoni d'aquella gent que ha expressat els seus anhels de llibertat, de la gent que ha escoltat i que ha posat les urnes. La dignitat és de qui hi ha posat la cara i s’ho ha jugat. Defensant les institucions, el poble i la dignitat del país. Això és patrimoni de molts", ha apuntat Mas, que ha indicat que no ho ha dit com una "crítica".

Mas ha volgut començar el míting parlant de CDC posant com a exemple la ciutat de Martorell, ciutat en què es va formar un tripartit l'any 2003. "Al cap de quatre anys, aquell experiment no funcionava del tot i van tornar a votar Convergència de manera molt clara, i Salvador Esteve va tornar a ser alcalde amb majoria absoluta. Quan hi ha partits que treballen a peu de carrer, al costat de la gent, que es veuen útils i són sensibles, aleshores la ciutadania ho nota i ho valora", ha ressaltat, i ha posat com a exemple la Convergència "d'una ciutat com Martorell" de cara al futur de la formació nacionalista.

En clau d'infraestructures, ha criticat la gestió del tripartit pel conveni signat amb l'Estat en matèria de Rodalies. "Sabeu en què va quedar aquest conveni de 4.000 milions? Només se n'ha invertit ni el 10%", ha recordat el president de CDC.

Crítiques a la CUP

"Hi ha esquerres que tenen una visió condescendent amb la CUP, com és el cas d'ERC i En Comú Podem. Però hem de tancar files al costat del Govern i davant dels anticapitalistes, que ho han d'entendre de manera molt clara. No val ser condescendent amb la CUP, només entenen el llenguatge de les coses clares", ha carregat el candidat, Francesc Homs.

Eleccions que "no tocaven"

"Aquestes són unes eleccions que no tocaven. Si els polítics haguessin fet la feina, ja s'haurien posat d'acord d'alguna manera. Hi ha el que hi ha, i hem de convertir això en una oportunitat, perquè les urnes hi seran. I és millor que s'omplin amb els vots d'aquella gent amb idees més interessants per a Catalunya", ha arrencat l'expresident.

stats