Microsites 20/06/2016

Mas avisa: "Si Convergència falla, no hi haurà independència"

El president de CDC, en un míting a Sabadell, reclama reforçar Puigdemont davant un escenari de "govern dèbil" a Madrid

Oriol March
3 min
Artur Mas i Francesc Homs, en un míting de CDC a Sabadell

SabadellEl president de CDC, Artur Mas, ha participat aquest dilluns al vespre en un míting a Sabadell en què ha volgut insistir en la importància del resultat del proper 26-J. "Sí que ve d'un diputat", ha insistit l'expresident, que ha demanat que "ningú es despisti". "Serem decisius i som garantia. Això vol dir que tindrem la paella pel mànec, i això és possible des d'aquest diumenge. És possible i necessari", ha apuntat el líder de CDC, que ha denunciat que els últims anys, des de l'Estat, s'ha "governat contra Catalunya". "Si som decisius, això no serà així", ha apuntat, fent referència a les lleis tombades al Tribunal Constitucional. Després, l'expresident ha avisat que "si Convergència falla, no hi haurà independència".

El candidat a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha assegurat que els vots que rebrà "van dirigits a Carles Puigdemont", i ha criticat que la CUP hagi fet la "traveta" amb els pressupostos al costat de la resta de l'oposició.

"Si ara tenim la possibilitat que hi hagi a Madrid un govern dèbil i un president dèbil, fem que a Catalunya hi hagi un president fort", ha apuntat sobre Puigdemont. "Això no només anirà bé per a CDC, sinó també per al país. "Ras i curt: un president fort a Catalunya vol dir votar Convergència el 26-J", ha considerat. "Som el vot útil i decisiu", ha apuntat .

En clau de "garantia", Mas ha indicat que CDC, al capdavant de les institucions, ha "escoltat la gent" i se l'ha jugat "amb vosaltres i per vosaltres". "Som garantia que quan arribin els moments difícils ens la jugarem sense càlculs partidistes", ha ressaltat. "No prendrem totes les decisions bé, segur que fallarem, però no ens arronsarem i les prendrem sense fer bestieses", ha apuntat l'expresident de la Generalitat. "La majoria de la gent vol fer les coses bé. És quan se'ns té en compte dins i fora de casa. Som garantia en aquest sentit", ha apuntat Mas.

"En aquestes últimes setmanes hem viscut situacions complicades que no venien de gent de fora. Sembla que a vegades hi tenim afició, a això. No cal que ens compliquem la vida dins de casa, però som com som. I us vull dir una cosa, que quedi clar i que no sigui considerat una crítica excessiva. Clar i català: algun extrem a Catalunya pot fallar. Però si falla CDC, no hi haurà independència", ha considerat. "Ha de ser forta i no fallar. Si CDC falla, difícilment hi haurà independència", ha ampliat.

El passaport de Miquel Calçada

El candidat al Senat Miquel Calçada ha indicat en la seva intervenció que vol ser "ciutadà del món amb un passaport a la butxaca que digui que sóc català". "Volem això, un estat per ser al món. Per ser del món s'ha de ser d'algun lloc, i estem cansats d'haver-nos d'explicar sempre. Volem tenir el dret a ser catalans amb normalitat", ha considerat Calçada, que ha retret a l'Estat "voler posar gent a la presó per posar urnes".

"El 26-J votem sobre la independència. Si no anem a votar, desempataran sense nosaltres. L'estat propi es defensa votant més independència", ha considerat Calçada. "Com voleu que qui no ha estat capaç de fer govern a Madrid es posi d'acord per oferir un referèndum a Catalunya?", ha argumentat Calçada, que ha retret les línies "difuminades" d'En Comú Podem sobre el referèndum. "Si sumem, doblem", ha indicat sobre la no-repetició de Junts pel Sí a Madrid.

L'encarregada d'obrir l'acte ha estat la sabadellenca Lourdes Ciuró, número tres de la candidatura de CDC a Madrid, que ha destacat les virtuts catalanes i la "lleialtat al Govern" que, segons ella, impregna la candidatura encapçalada per Francesc Homs.

stats