Microsites 17/06/2016

Batet replica a Díaz: “A Espanya no hi ha saqueig entre territoris, els únics que ens roben són Bárcenas i Pujol”

La cap de llista del PSC recorda per primer cop a la presidenta andalusa que el “camí dels socialistes és el de la convivència”

Acn
2 min
Batet replica Díaz: “A Espanya no hi ha saqueig entre territoris, els únics que ens roben són Bárcenas i Pujol”

BarcelonaLa candidata del PSC a les eleccions del 26-J, Meritxell Batet, ha esclatat aquest divendres i, després de dies escoltant proclames contra Catalunya i part dels catalans, ha replicat la presidenta d’Andalusia i líder dels socialistes andalusos, Susana Díaz. L’andalusa va arribar a acusar els catalans de voler “partir la riquesa” dels espanyols amb la hisenda pròpia i va criticar les intencions d’aconseguir un millor finançament per a Catalunya. Unes afirmacions que, fins aquest divendres, no havia contestat la dirigent catalana.

Les frases de Díaz sobre Catalunya“A Espanya no hi ha saqueig entre territoris i els únics que ens roben a tots plegats són persones com Bárcenas o la família Pujol”, ha sentenciat Batet, replicant així Díaz, que havia associat la hisenda catalana al "trosseig" de la riquesa de l'estat espanyol. En aquest mateix sentit, la candidata del PSC ha recordat a la líder andalusa que el “camí dels socialistes és el de la convivència”, rebutjant així l’enfrontament que sembla buscar Susana Díaz. “Per això no ens cansarem de dir que l’únic camí possible, on ens trobarem tots, és la reforma federal. I aquí serà on farem polítiques on millorarem la vida de la gent”, ha conclòs.

Meritxell Batet ha volgut fer aquesta resposta breu durant l’acte que el PSC ha celebrat aquest divendres al matí per parlar de polítiques d’habitatge. Així, ha començat la seva intervenció avisant que abans de parlar de les propostes sectorials en aquesta matèria volia comentar “una altra qüestió”.

La cap de llista del PSC respon així per primer cop a la líder socialista andalusa després de diversos dies de discursos amb Catalunya com a centre de les seves crítiques i amb una clara intenció de buscar la confrontació territorial. De moment, cap veu més provinent del PSC ni del PSOE ha desautoritzat les paraules de Susana Díaz.

Crítiques a Podem

La cap de llista socialista també ha reivindicat aquest divendres a la tarda el PSC com una força municipalista clau des de la recuperació de la democràcia. Així, en un acte amb alcaldes i regidors del PSC, Batet ha criticat que Podem i En Comú Podem s’atribueixin la condició de "canvi polític" i diguin que "amb ells entra el poble a les institucions". "El canvi i el poble no han arribat a les institucions amb ells, van arribar amb els socialistes als primers ajuntaments democràtics", ha retret la candidata del PSC. La socialista, que ha dit que un govern espanyol de Pedro Sánchez derogarà l’LRSAL, ha criticat l’Estat i la Generalitat per haver estat “menyspreant” els ajuntaments i “no acompanyar-los” en la seva tasca d’atenció als ciutadans.

stats